Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA JE GOTOVA

Željko Sopić: 'Ja sam kriv, presudile su dječje pogreške'

Varaždin: Utakmica 34. kola SuperSport HNL-a  između NK Varaždin - NK Rijeka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/13
11.05.2024.
u 22:55

Rijeka je u Varaždinu izgubila 1:3, dva pogotka postigao je Domagoj Drožđek, dok je kratku nadu svojoj momčadi vratio pogodak Nike Jankovića

Rijekin 1:3 poraz u Varaždinu za Dinamo je značio samo jedno, pobjeda protiv Osijeka donosi novi naslov prvaka. Dva kola prije kraja Supersport HNL-a priča je gotova. Iako, prije samo desetak dana činilo se da ćemo do zadnjeg kola gledati rijetko neizvjesnu prvenstvenu završnicu. No, čini se da je Rijekin poraz protiv Dinama u zadnjem derbiju na Rujevici ostavio preveliki trag. U Varaždinu je Rijeka doživjela treći uzastopni poraz. Domagoj Drožđek bio je dvostruki strijelac (16. i 60. minuta), još je jedan postigao Michele Šego (30.) dok je Riječanima, samo na kratko, nadu vratio Niko Janković pogotkom za 2:1 u 45. minuti. Sopić se za ovu utakmicu odlučio čak za devet promjena.

- Moja je odluka bila da igramo u ovom sastavu i preuzimam odgovornost i krivicu na sebe. Procjena je bila takva da Rijeku ne čini 11, već 23 igrača. Dečki su dobili priliku. Nije im bilo lako, neki nisu puno igrali. Sustav, igrači, to nije presudilo utakmicu, već dječje pogreške koje smo napravili. Dobili smo tri gola iz jedne napucane lopte i dviju naših pogrešaka. Ne želim time umanjiti zasluženu pobjedu Varaždina - kazao je Sopić.

GALERIJA Rijeka je poražena u Varaždinu! Dinamo iskoristio kiks i uzeo naslov

Varaždin: Utakmica 34. kola SuperSport HNL-a  između NK Varaždin - NK Rijeka
1/13

Već u srijedu na rasporedu je prva utakmica finala SuperSport Kupa protiv Dinama na Maksimiru.

– Sigurno će to biti drugačija utakmica. Smolčića smo željeli odmoriti, Mitrović je imao manjih problema s ozljedom. S druge strane slijedi maksimalna priprema za finale Kupa, nadam se da će nam svi biti na raspolaganju i da ćemo ući u borbu s Dinamom za trofej - zaključio je Sopić.

Za ovu momčad Rijeke sada je važno da nastavi podržavati razvoj nekih ključnih igrača, poput, primjerice, braniča Nike Galešića koji iza sebe ima sjajnu sezonu. Galešić je veći dio sezone igrao zaista na ozbiljnoj razini i nije čudo da ga nogometni kuloari ističu u kontekstu reprezentacije. Porazu unatoč, i u Varaždinu je bio među bolje ocijenjenim igračima svoje momčadi.

VIDEO Pogledajte kako su maksimirske tribine slavile naslov Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije